Κι όμως. Παρά τα όσα πιστεύουμε τόσα χρόνια, ο τύπος που άνδρα που βρίσκουν οι γυναίκες πιο γοητευτικό, δεν είναι αυτός που είναι η ψυχή της παρέας, λέει πάντα τα πιο ωραία αστεία και σε ξεσηκώνει για κάθε είδους τρέλα. Αυτός ο τύπος όχι, δεν είναι το είδος που μια γυναίκα θέλει να δεσμευτεί σοβαρά, αλλά ούτε και να βρεθεί ένα βράδυ στο κρεβάτι μαζί του.

Αυτά ήταν τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Η έρευνα κατέληξε, λοιπόν, ότι οι άνδρες με μελαγχολικό ύφος αποδεικνύονται πολύ πιο σεξουαλικοί από εκείνους που είναι …μέσα στην καλή χαρά!

Η μελέτη εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο άνδρες και γυναίκες ανταποκρίνονται με σεξουαλικό και μόνο τρόπο, σε φωτογραφίες ατόμων του αντίθετου φύλου, που προκαλούσαν τριών ειδών συναισθήματα: ευτυχία (μεγάλο χαμόγελο), υπερηφάνεια (υψωμένο κεφάλι, φουσκωμένο στέρνο, χέρια στη μέση) ή ντροπή (κατεβασμένο κεφάλι, χαμηλωμένα μάτια).

Το απρόσμενο συμπέρασμα λέει ότι τελικά οι γυναίκες έλκονται, είτε από υπερήφανους και ισχυρούς, είτε από κακόκεφους ή ντροπαλούς άντρες. Οι γυναίκες μάλλον επιθυμούν τον άνδρα στον αρχέτυπο αρσενικό ρόλο του, ισχυρό και σιωπηλό, αφού το χαμόγελο δείχνει έλλειψη κυριαρχίας, ενώ ένας πιο ντροπαλός άντρας θεωρείται περισσότερο αξιόπιστος και κατ’ επέκταση είναι εκείνος που πιστεύουν οι γυναίκες, ότι πιο δύσκολα θα τους την «φέρει», ή θα τους κοροϊδέψει.

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλια

loading...